In primul rand extrageti bateriile "curse", fiind atenti sa nu contaminati cu lichidul respectiv si alte suprafete sau componente ale aparatului. Folositi un servetel de hartie pentru a absorbi lichidul.

Odata extrase bateriile, curatati insistent zona afectata cu un servetel absorbant, apoi cu vata imbibata cu alcool (izopropilic daca aveti la indemana). Daca bateriile sunt de alt tip decat cele alcaline, ar fi bine sa sa curatati zona de mai multe ori cu un tampon de vata imbibat cu solutie de bicarbonat, apoi sa clatiti in mod repetat cu alcool.

Daca pe suprafetele afectate se mai mentin urme de substante straine (oxidare, spre exemplu) incercati sa curatati mecanic aceste zone, cu grija de a nu raspandi substantele curatate in jur... Apoi reluati curatarea cu bicarbonat si pe urma alcool. Cu cat mai curate raman suprafetele, cu atat consecintele sunt mai putine.

Dupa ce v-ati asigurat ca totul este curatat cat mai bine in zona, lasati sa se usuce bine si apoi introduceti un nou set de baterii de buna calitate, preferabil alcaline. Utilizarea bateriilor alcaline nu este un moft, daca cumva se intampla ca si acestea sa curga, ele nu cauzeaza aceleasi ravagii precum celelate tipuri de baterii, mai ieftine.
Ce preferati, o economie de cativa lei la baterii si apoi distrugerea aparatului, sau baterii de calitate care chiar daca ajung sa curga (si asta se poate intampla la orice baterii "uitate" in aparat), scurgerile creaza daune minime? Noi recomandam cu caldura bateriile alkaline!  

Nu in ultimul rand, retineti marca bateriilor care v-au creat neplaceri si eliminati-le din lista de cumparaturi! 

Sfatul nostru de final este sa va stabiliti o data in an cand sa inlocuiti toate bateriile din aparatele dumneavoastra!

Noi reparam tot ce-i electric! Rapid, bine si convenabil.

Str. Prahova nr. 2 (Deschis Luni - Vineri: 09 - 18)